Київщину відзначили однією з кращих в Україні з розвитку патронату

image
3 Листопада 2020, 12:48
Поділитися:

Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна відзначила Київщину як одну з областей з найбільшою кількістю патронатних сімей. Таких у регіоні функціонує 12.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Василь Володін сьогодні, 3 листопада, за результатами всеукраїнської наради під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У селекторі взяли участь очільники всіх областей країни. Під час нього обговорили ключові питання, пов’язані з формуванням і реалізацією державної політики в сфері прав дітей.

Йдеться про важливість розвитку сімейних форм виховання, створення патронатних сімей, а також забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Окремо розглянули необхідність створення служб у справах дітей у кожній громаді в рамках завершення реформи децентралізації. Це питання головам обласних державних адміністрацій доручили взяти під особистий контроль.

Зазначимо: на Київщині з 3 364 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання охоплено 2 598. Це 88% від загальної кількості. Відтак 2 478 дітей влаштували в сім’ї опікунів чи піклувальників, 119 дітей – у прийомні сім’ї, а 361 дитину – у дитячі будинки сімейного типу.

Загалом у області функціонують 63 дитбудинки сімейного типу, 95 прийомних сімей і 12 патронатних.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація