Київщину відвідали посли Великої Британії, Швеції, Фінляндії та Канади

image
10 Листопада 2023, 14:19
Поділитися:

Учора, 9 листопада, відбувся візит послів чотирьох країн-партнерів до селища Калита Броварського району. Учасниками делегації були Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс, Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Яакко Лехтовірта, Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць. Зустрічали гостей заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, представники фонду «Партнерство за сильну Україну», органів місцевого самоврядування Калитянської громади та громадськість.

Високоповажні гості відвідали Центр надання адміністративних послуг Калитянської громади, будинок культури, бібліотеку та оглянули укриття. У ЦНАПі вони мали змогу ознайомитися з тим, як працює центр, як послуги надаються громадянам та що змінилося в роботі з початком повномасштабного вторгнення.

Під час візиту гості ознайомилися з процесами відновлення пошкодженого та основними викликами, які стоять перед українцями в умовах війни. Крім того, обговорили  плани майбутнього розвитку. Також поспілкувалися з представниками громадськості про історичні цінності та їхню роль у відбудові України та громади зокрема.

Заступник голови Київської ОВА Микола Бойко подякував партнерам за небайдужість до України та допомогу не лише у відновленні постраждалих регіонів, а й таку важливу роботу з розвитку громад Київщини. 

«Крок за кроком ми продовжуємо відновлювати нашу Київщину. Ми не просто відбудовуємо та повертаємо людей до своїх осель, а робимо краще, ніж було. І це все можливо лише завдяки підтримці наших іноземних партнерів, благодійників та нашій згуртованості», — зазначив Микола Бойко.

Під час візиту гості відчули справжню незламність українців. Вони були вражені тим, як мешканці Київщини попри війну продовжують працювати, вдосконалюватися та відновлювати свої міста і села. 

Довідково.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію Київщини Калитянська громада була одна з тих, яка зазнала руйнувань внаслідок російської агресії. Під окупацією були три населені пункти: Бервиця, Заворичі і Мокрець. Загалом на території громади пошкоджено 353 об’єкти. Станом на сьогодні 322 об’єкти відновлені повністю та частково зі збереженням функціонального призначення.

     

      

Джерело: Київська обласна військова адміністрація