Київщину попередили, що росіяни через групи пошуку зниклих військових збирають інформацію про ЗСУ

image
12 Січня 2023, 14:46
Поділитися:

12 січня 2023 г. 14:43

Російський ворог почав створювати у соціальних мережах групи нібито з пошуку зниклих бійців Збройних Сил України, де під виглядом родичів та друзів збирають інформацію про військових.

Про це KВ стало відомо з публікації Васильківської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

В публікації одним з прикладів наводять сторінку “Молитва” у Facebook, яка налічує 169 тисяч підписників. Сторінкою керують три адміністратори з Вірменії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Ця сторінка керує щонайменше 6 групами із назвами “Пошук зниклих ????????”, “Україна сьогодні, Доброго вечора, ми з України!”, “Пошук людей під час війни”, “Сильная Украина”, “Пошук людей/ Поиск людей”. Усі ці групи мають низку інших модераторів з Вірменії, Індії, Індонезії , Вʼєтнаму тощо”, – йдеться у повідомленні.

Одна з таких груп, наприклад, “Україна – Перемога”, ще 19 серпня називалась “Artemis” і налічує майже 50 тисяч підписників.

У таких групах окупанти збирають інформацію про воїнів ЗСУ та їх родичів, дізнаються де та за яких обставин захисник України востаннє виходив на зв’язок.

Як раніше писала KВ, у столиці на потреби Збройних Сил України (ЗСУ) передано військової амуніції на загальну суму понад 8 млн гривень. Предмети індивідуального захисту були вилучені в межах кримінального провадження стосовно незаконного використання гуманітарної допомоги.

Читайте: У Києві на потреби ЗСУ передали понад 900 одиниць конфіскованої військової амуніції

Фото: Васильківська міська рада

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона