Київщина відзначила 75-ту річницю закінчення Другої світової війни

image
4 Вересня 2020, 16:34
Поділитися:

Заходи, присвячені 75-тій річниці закінчення Другої світової війни відбулися 3 вересня у Національному музеї–заповіднику «Битва за Київ у 1943 році». У цей день до музею завітали ветерани війни та праці усіх районів Київської області.

Серед них: Нурищенко Володимир Андрійович (97 років) – дійшов до Берліна, визволяв Прагу, тривалий час очолював Боярську організацію інвалідів війни та Збройних Сил України; Митофанов Євген Григорович ( 97 років) – розвідник, орден Червоної Зірки знайшов  свого Героя через 73 роки; Гороховський Григорій Ізраїлович (96 років) – брав участь у звільненні  Західної України, День Перемоги зустрів у Західній Україні; Кот Сергій Дмитрович (96 років) – звільняв Україну, брав участь у війні з Японією; Ковальчук Євген Федорович (97 років) – звільняв Україну; Чоп Михайло Данилович (89 років) – зв’язківець партизанського загону «За Батьківщину». На знак скорботи за загиблими у Другій світовій війні учасника мітингу поклали  квіти до Пам’ятника воїнам – визволителям та Пам’ятника невідомому солдату.

На мітингу виступили голова Київської обласної ради ветеранів України Микола Томашов, за пропозицією якого усі присутні  пом’янули Хвилиною мовчання воїнів Другої світової війни,   народний депутат Олександр Качний,  голова  ради  Організації ветеранів України Віктор Шмаков, ветеран Другої світової війни Володимир Нурищенко, голова Благодійного фонду «Молода Україна» Андрій Пещерін, заступник голови Вишгородської РДА Тетяна Волотовська.

Іван Вікован, директор Національного музею–заповідника «Битва за Київ у 1943 році», заслужений працівник культури України, нагородив подяками музею за роботу по вшануванню Подвигу і Пам’яті захисників Батьківщини: Томашова М.С., Пещеріна А. Є., Кулакову К., Кондратюка Я. Новопетрівський сільський голова Радіон Старенький нагородив подякою Климика В.В. та Вікована І.П. з нагоди 40–річної діяльністі на посаді директора Національного музею – заповідника «Битва за Київ у 1943 році».

Для ветеранів і усіх присутніх відбувся концерт, на якому виступив Альберт Салтиков, Заслужений артист України та народний аматорський ансамбль «Новопетрівчанка» села Нові Петрівці Вишгородського району. Відомий у районі й області колектив під керівництвом Івана  Гайдичука й за кордоном показав високий клас виконання. Нещодавно, ансамбль, гідно представивши й Україну, і своє село, здобув перше місце на VII Mіędzynarodowy Festiwal Kolęd і Pastorałek.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація