Київщина відзначила 120-ту річницю від дня народження Івана Козловського

image
9 Листопада 2020, 11:23
Поділитися:

7 листопада в КЗ КОР «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського» відбувся Обласний захід «Відродження яблуневого саду», з нагоди святкування 120-ої річниці від дня народження славетного тенора ХХ ст. Івана Семеновича Козловського.

Все своє життя співак присвятив рідній Україні та своїй Мар’янівці, сприяв будівництву загальноосвітньої та музичної шкіл, спланував насадження парку-усипальниці.

На згадку про дружбу із Олександром Довженком Іван Козловський посадив у Мар’янівці біля батьківської хати яблуневий сад, для побратима Сашка. Це сад Павла Тичини, Максима Рильського, Олеся Гончара, Миколи Бажана та багатьох інших відомих особистостей, які приїздили з маестро і разом з ним садили дерева. Але плин часу невмолимий, і садок потребує відродження.

Посадити іменне дерево для відродження яблуневого саду до музею-садиби завітали: Народна артистка України Ніна Матвієнко, начальник управління культури КОДА Дмитро Гончаренко, в.о. директора КП КОР «Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П.К.Саксаганського» Ігор Подолянець, родичі Івана Семіди  – Віталій та Валентина Семіди з донькою Юлією, тележурналістка Наталка Фіцич, український політик та журналіст Володимир Ар’єв, а також меценат Артур Уманський.

На садибі гостей вітав дитячий духовий оркестр та ансамбль Мар’янівської дитячої музичної школи ім. І.С.Козловського.

Отець Юрій здійснив чин освячення посадки яблуневого саду.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація