Київщина урочисто відзначила День Незалежності України

image
24 Серпня 2019, 15:43
Поділитися:

Обласні заходи з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України відбулися у м. Переяслав-Хмельницький на теритоії Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». З нагоди відзначення двох найзначущіших для нашої країни державних свят громаду області привітав голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян, обласне духовенство та представники Уряду. Як символ єдності українського народу, незалежно від національності та віросповідання, разом із молоддю Київщини почесні гості та представники різних релігійних конфесій розгорнули 28-метровий Державний Прапор України та «Рушник єдності».

Протягом дня учасники та гості свята мали можливість взяти участь в різноманітних майстер-класах та розвагах, відвідати виставку військової техніки та цікаві зони дозвілля. Під час святкування також відбувся Молодіжний велопробіг туристичними маршрутами Переяславщини, концер дитячих фольклорних колективів, театралізоване дійство «Етновир», вокально-хореографічна композиція «Всі ми діти твої, Україно!», парад національно-культурних спільнот та дитячих колективів області, виступи творчих колективів національно-культурних товариств в рамках проведення V Обласного фестивалю національних спільнот «Київщина-сузір’я злагоди» за підтримки Ради національних спільнот України.

У рамках обласних урочистей відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку туризму Київщини». Модератором заходу виступив особисто Михайло Бно-Айріян.

«Нам потрібно популяризувати Київщину як регіон привабливий для всіх, а, в першу чергу, для мешканців області. І саме тому місце для обласного заходу було обране не випадково. Цей етнографічний музей містить в собі генетичний код нашої нації. Тут знаходяться Шевченківські місця, тут були написані одні з кращих творів Тараса Григоровича, творчість якого є визначальною для Українського народу. Сьогодні з Переяславщини ми починаємо велику роботу в напрямку розвитку туризму нашого регіону. Робота лише почалася. Сподіваюся, завдяки спільним зусиллям влади, бізнесу та громадськості Київщина стане перлиною українського туризму», – підкреслив Михайло Каренович.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація