Київщина урочисто відзначила День фізичної культури і спорту-2020

image
10 Вересня 2020, 14:08
Поділитися:

Напередодні Дня фізичної культури і спорту, який в Україні традиційно відзначають у другу суботу вересня, відбулися обласні урочисті заходи на Київщині. Свято спорту провели на площі перед будівлею Київської обласної державної адміністрації з дотриманням усіх карантинних вимог у четвер, 10 вересня.

Спортивну родину Київської області зі святом привітав очільник облдержадміністрації Василь Володін: «В 2020-му коронакриза внесла свої корективи в усі сфери життя, торкнулося це і спорту. І хоча відмінилося багато масштабних спортивних змагань. Нам вдалося провести понад 200 чемпіонатів та Кубків Київської області й нагороди знайшли своїх переможців.

Переконаний, всі мешканці Київщини мають право отримувати гідні умови для життя, і в тому числі для занять спортом. Тільки підтримуючи це прагнення з малечку ми зможемо отримати здорове покоління, яке гідно представлятиме наш регіон не лише в Україні, а й за її межами».

Голова Київської ОДА відзначив нагородами за плідну професійну діяльність та видатні особисті досягнення найкращих спортсменів області та вручив стипендіатам сертифікати.

Варто зазначити, що стипендії запроваджено з метою морального та матеріального заохочення за високі спортивні досягнення та відповідно до Київської обласної програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки. Цьогоріч на стипендії виділено 769 тисяч гривень, кожний стипендіат отримав сертифікат різного номіналу у розмірі від 5 000 до 30 000 гривень.

Від імені Київської обласної ради кращих спортсменів відзначила нагородами виконуюча обов’язки голови Тетяна Семенова.

За вагомий внесок у розвиток і пропаганду фізичної культури і спорту спортсменів Київщини також було відзначено нагородами Міністерства молоді і спорту та Національного олімпійського комітету за розвиток олімпійського руху на Київщині. Від їх імені вручив нагороди начальник Управління молоді та спорту КОДА, член НОК України Сергій Тимофєєв.

У ході святкового заходу відбулися показові виступи представників спортивного танцю – членів збірної  команди України, володарів Кубку Європи, майстрів спорту міжнародного класу пари Iван Осадчий / Анастасiя Трофiмчук та Антон  Литнєв / Алiна Шумська, МСМК, призерів Європи та Кубку світу.

Довідка. За результатами рейтингу з літніх олімпійських видів спорту міст і областей України Мінмолодьсопрту Київська область у 2019 році займає п’яте місце, з неолімпійських – третє. Цьогоріч до складу збірних команд України з олімпійських видів спорту входять 444 особи, з неолімпійських – 555 спортсменів Київської області, а також 86 членів з паралімпійських видів спорту.

У 2020-му створено штатну спортивну команду Київської області з резервного спорту з олімпійських видів спорту, до складу якої входить 57 спортсменів. В поточному році було проведено 30 чемпіонатів та Кубків Київської області, організовано збори та відрядження. Присвоєно 247 почесних спортивних звань  та 331 спортивний розряд.

Цьогоріч відкрито 33 воркаут-майданчика, 7 міні-футбольних полів 42х22 м та 4 мультифункціональних майданчика для ігрових видів спорту. А вже до кінця року планується відкрити 13 воркаутів, 17 мультифункціональних майданчики, 3 футбольних поля для міні-футболу.

Загалом на теренах Київщини  функціонує 58 дитячо–юнацьких спортивних шкіл, в яких займається та вдосконалює свою спортивну майстерність близько 25 тисяч дітей та підлітків.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація