Київщина потребує динамічного розвитку! | Газета Вишгород

image
26 Вересня 2020, 23:00
Поділитися:

Сьогодні багато політиків, експертів, посадовців дискутують на тему децентралізації, розподілу повноважень. Але поза увагою залишаються питання розвитку регіонів, реалізації регіональних та міжрегіональних проектів.
Ні для кого не таємниця, що в умовах глобалізації, активного розвитку інформаційних технологій конкурують не тільки окремо взяті компанії, бізнес-структури, а й міста, райони, цілі країни і регіони.
Питання, що пов’язані з регіональним розвитком, актуальні сьогодні як для України загалом, так і для Київської області зокрема.
Щоб бути сильними, ми бачимо таку стратегічну мету — формування інноваційної моделі економіки області, залучення інвестицій для реалізації пріоритетних напрямів економічного і соціального розвитку та підвищення конкурентоспроможності регіону.
Київщина, як столичний регіон, потребує сьогодні особливої уваги в питаннях розвитку інфраструктури, реалізації широкомасштабних проектів, налагодження сучасного транспортного сполучення тощо.
На прикладі Вишгорода та Вишгородського району це питання реалізації таких проектів, як:
— закінчення реконструкції дороги Р-02, що є частиною міжнародного транспортного коридору Одеса — Київ — Мінськ — Клайпеда;
— продовження та активізація роботи щодо прийняття на державному рівні рішення про зміну класифікації існуючого міждержавного пункту пропуску через державний кордон «Вільча» (Україна) — «Олександрівка» (Республіка Білорусь) на міжнародний та розбудову його відповідної інфраструктури, що в рази збільшить транспортний потік, позитивно вплине на розвиток бізнесу в районі, на створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів;
— відновлення судноплавства із Республікою Білорусь через річку Прип’ять, Київське водосховище з виходом у річку Дніпро;
— розвиток туристичної галузі та багато інших проектів.
На мій погляд, сьогодні необхідно врахувати питання проектного підходу в державному управлінні та мати чітке розуміння, яким чином новостворені місцеві органи влади можуть бути ефективними.
Ці аспекти дуже важливі і актуальні для нас, тому що зараз закладається фундамент на сталий розвиток, який повинен рухати нас уперед багато років, адже Київщина — потужний регіон із величезним потенціалом!
Тому я, маючи досвід у державному управлінні і стратегічному розвитку, вирішив долучитися до потужної команди, очолюваної Олександром Дубінським, та обиратися до Київської обласної ради. Сьогодні саме політична партія «Слуга Народу» йде на вибори з амбіційними планами щодо розвитку Київської області.
Переконаний, що до наступного скликання Київської обласної ради мають увійти професійні управлінці. Колегіальний орган Київщини повинен ефективно виконувати свої функції та не займатися політичними іграми. Те, що нині відбувається в КОР, повністю гальмує розвиток громад.
Я, як економіст за фахом, маю розуміння і відповідні пріоритетні проекти з підвищення конкурентоспроможності регіону. Звертаюся до всіх активних та небайдужих мешканців Київщини обрати курс на розбудову нашого рідного краю, адже Київщина потребує динамічного розвитку!
Андрій АНІСІМОВ

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород