Київщина готується до комплексного оновлення соціальної інфраструктури, – голова КОДА В. Володін

image
5 Лютого 2021, 12:33
Поділитися:

Оновлення соціальної інфраструктури Київської області, а саме  медичних закладів, доріг, транспортної мережі, розв‘язання питань екології, енергозбереження – є одним з головних напрямків роботи Київської обласної державної адміністрації.

«Маємо ряд питань, які потребують якнайшвидшого вирішення. На їх реалізацію люди чекають вже довгі роки і наразі ми шукаємо можливості для цього. Зокрема, не можна далі чекати з оновленням парку автомобілів швидких допомог для екстреної медичної служби області – це питання життя людей. Також давно час подбати про заміну зношеного медичного обладнання обласних лікарень, зокрема онкологічного центру. Підвищити енергоефективність соціальних об‘єктів для економії бюджетів громад. Всі ці питання, якщо ми хочемо навести лад у своїй домівці, оновити її, покращити життя людей, маємо вирішувати комплексно і не затягувати ще на невизначений термін», – підкреслив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Також за його словами, якнайшвидшого оновлення потребує громадський транспорт області, в тому числі йдеться про використання екологічного електротранспорту,  великий перелік доріг вимагають серйозного ремонту, значних ресурсів потребують заходи, які дозволять покращити стан екології області, а саме будівництво сміттєпереробних заводів.

Щоб розв‘язати всі заплановані питання комплексно та оперативно, обласна влада розглядає різні способи, одним з яких може стати залучення кредитних коштів. Керівництво області в особі голови ОДА Василя Володіна та спікера облради Олександра Склярова розпочали ряд зустрічей з представниками українських банків для обговорення варіантів співробітництва.

5 лютого вони разом з заступниками голови ОДА, директорами профільних департаментів та комунальних підприємств провели переговори з представниками АТ «Укрексімбанку». Розглянули пропозиції банку, попередньо обговорили проєкти, що можуть фінансуватися. Наразі йде поглиблене вивчення питання. Запланували наступні зустрічі, під час яких учасники прийматимуть рішення щодо подальшого співробітництва.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація