Київщина готується до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

image
2 Лютого 2021, 16:54
Поділитися:

Перший заступник голови Київської ОДА Дмитро Назаренко увійшов до складу та взяв участь у засіданні Організаційного комітету з підготовки та проведення в 2021 році заходів, пов‘язаними з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи під головуванням Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«В Київській області проживає близько 619 тис. осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це 34 % від всього населення регіону та 32 % від всіх постраждалих внаслідок катастрофи України. Турбота про соціальний захист цієї категорії населення – один з пріоритетів Київської облдержадміністрації», – зазначив Дмитро Назаренко.

За його словами, КОДА вже розпочала роботу, щодо розробки плану заходів, присвячених 35 річниці Чорнобильської трагедії.

Планується надати адресну матеріальну допомогу постраждалим з числа осіб з інвалідністю 1 групи, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Організовує ОДА й надання допомоги вдовам померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, дітям-інвалідам і сиротам з числа потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи за рахунок благодійних і спонсорських внесків, коштів обласного та місцевих бюджетів.

«Плануємо забезпечити всебічну підтримку людей, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це не лише матеріальна допомога, а й медичні огляди для них, і санаторно-курортне лікування, й обстеження умов проживання людей з інвалідністю», – розповів перший заступник голови області.

Також до переліку запланованих заходів увійшло проведення мітингів-реквіємів, інформування населення щодо 35 річниці, організація благоустрою окремих територій, меморіальних пам’ятників, організація відвідування сім’ями евакуйованих та переселенців кладовищ у зоні відчуження, та інші соціальні заходи.

Довідка.
Під особливою увагою з боку Київської облдержадміністрації на початок 2021 року перебувають 36 тис. ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та 12,5 тис. осіб евакуйованих із зони відчуження.

Київською облдержадміністрацією забезпечено повне виконання 7-х напрямів державної програми «Соціальний захист населення, постраждалого від Чорнобильської катастрофи» на загальну суму 600,3 млн. грн.

За рахунок коштів обласного бюджету у 2020 році було профінансовано Громадське Об’єднання «Союз Чорнобиль України» для реалізації програм «Ми рятували світ від ядерної катастрофи» та семінар тренінг «Доглянута старість – впевненість у завтрашньому дні» на суму 400 тис. гривень.

Протягом 2020 року Київська ОДА провела заміну посвідчень «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» категорії 1 – 3297 особам, «Учасник ліквідації ядерних аварій» категорії 1 – 10 особам та «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи» категорії 1 – 4134 особам.

Із загальної кількості розглянутих на Регіональній комісії справ, вперше визначено статус «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» категорії 1 – 440 особам, «Учасник ліквідації ядерних аварій» категорії 1 – 1 особі та «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи» категорії 1 – 2526 особам.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація