Київщина долучилася до всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

image
25 Листопада 2019, 20:08
Поділитися:

З 25 листопада до 10 грудня 2019 року проходитиме Київський обласний захід «Протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству».

Захід організовано спільно з Міністерством соціальної політики України, Національною поліцією України, департаментами КОДА, Фондом ООН у галузі народонаселення та громадськими неурядовими організаціями.

Протягом цього періоду більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднувальної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити й удосконалити в країні соціальний простір, де буде спільна взаємодія, протидія й ефективні шляхи подолання та боротьби. Але найдієвіше про насилля серед підлітків, гендерно зумовлене насильство і можливість соціально-правового захисту серед нинішньої молоді звучать слова з дитячих вуст.

Тому, службами у справах дітей та сім’ї спільно з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю райдержадміністрацій, міськвиконкомів, ОТГ Київської області заплановано низку освітніх, правозахисних та інформаційних заходів, а саме:

  • відкриті пресконференції (брифінги), круглі столи, міжвідомчі координаційні ради, де обговорять взаємодію між суб’єктами, які вживають заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та питання щодо алгоритму дій та оперативного реагування на фактичні випадки по Київській області;
  • конкурси тематичних відеороликів, фотовиставок, малюнків для дітей та молоді;
  • інформаційні кампанії та флешмоби в соціальних мережах, на офіційних сайтах і місцевих медіаресурсах;
  • тематичні уроки, лекції, бесіди щодо «нульової» толерантності кожного та загальнодержавний комплексний підхід до розв’язання проблеми боротьби з насильством в межах регіону та країни в цілому.

Також в межах Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насилля» служба у справах дітей та сім’ї КОДА спільно з представниками Національної поліції України планує проведення обласного заходу «Від миру у сім’ї до миру у цілому світі!». До заходу залучать молодіжний театр з постановкою перфомансу на тему жорстокого поводження та насилля серед підлітків.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація