Київщина долучається до експериментального проєкту «Помічник ветерана» — ITV

image
24 Липня 2023, 17:56
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Київська область планує долучитися до експериментального проєкту з допомоги військовослужбовцям із адаптацією до цивільного життя — «Помічник ветерана». Про це повідомили у Мінреінтеграції.

«Помічник ветерана» — це проєкт для ветеранів та їхніх родичів, які готові допомагати іншим ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою.

Наразі у чотирьох областях України — Вінницькій, Львівській, Миколаївській та Дніпропетровській вже подано більше 200 заявок від охочих долучитися до цієї ініціативи.

«У зазначених областях створено комісії, які проводитимуть співбесіди з кандидатами у помічники ветеранів. Вже у серпні обраних учасників спрямують на навчання та згодом працевлаштування», — зазначають у Міністерстві.

Разом із Київщиною у найближчий час до ініціативи планують долучитися і Закарпатська, Сумська, Полтавська та Харківська області.

«На переконання Віцепрем’єрки Ірини Верещук така ініціатива за успішної реалізації набуде загальнодержавного масштабування», — наголошують у Мінреінтеграції.



Джерело: ITV