Київський зоопарк запрошує відвідати тематичну експозицію з кролями незвичайних порід (фото)

image
30 Грудня 2022, 20:47
Поділитися:

30 грудня 2022 г. 20:45

Наближається Новий 2023 рік, який за східним календарем проходитиме під символом Чорного Водяного Кролика. У Київському зоопарку створили тематичну експозицію, на якій можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків: з чорно-вогняними кролями та Бельгійськими фландрами.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби КП “Київський зоопарк”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Чорно-вогняні кролики одразу підкорюють своїм забарвленням: блискучий і насичений чорний колір у поєднанні з яскравим вогняно-рудим забарвленням. Хоч і у догляді вони не дуже відрізняються від інших, темперамент у них – зовсім не кролячий! Через походження від зайців та диких кролів їх вирізняє войовничий норов та стрибучість. Як і наступний 2023 рік, їх характер різкий та непередбачуваний”, – розповідають у зоопарку.

Згідно з повідомленням, на експозиції можна буде познайомитись з чотирма чорно-вогняними “розбишаками” – кроликом Вогником і його подружками: Ожинкою, Крапочкою та Зірочкою – їм по 4 місяці і маленькі вухастики ще набирають вагу, яка зараз близько 700-800 гр. За день учотирьох вони з’їдають до 1 кг корму.

“Бельгійський фландр – одна з найбільших порід кроликів у світі. Їх вирізняє спокійний, доброзичливий та миролюбний характер разом із просто гігантськими розмірами. Дорослий кріль може важити до 20 кг!” – кажуть у Київському зоопарку.

На експозиції можна буде познайомитись з парою Бельгійських фландрів – Фанні та Банні. Зараз вони ще досить молодого віку, їм 8 місяців. Але вже мають вагу близько 10 кг і з’їдають вдень більше 2 кг корму.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зараз наші пухнастики з цікавістю вивчають нові будиночки з різноманітними лазалками і тунелями та насолоджуються улюбленою їжею – морквою, бурячком, капустою та спеціальним повнораціонним комбікормом, який містить усі необхідні вітаміни та мінерали. І звичайно – запашним луговим сіном з різнотрав’я. А ще – запрошують до себе у гості! Приходьте до Київзоо за хорошим настроєм і позитивними емоціями!” – наголошують у зоопарку.

Нагадаємо, у Київському зоопарку для комфортного проживання птахів облаштували змову оранжерею з басейном. Там будуть зимувати 11 червоних ібісів, 21 рожевий фламінго та пара чорних лебедів з чотирма пташенятами.

Читайте: У Київському зоопарку облаштували зимову оранжерею для птахів (фото)

Фото: Київський зоопарк.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона