Київський заказник “Озеро Алмазне” не віддадуть під видобуток піску, – “КЕКЦ”

image
27 Липня 2023, 11:48
Поділитися:

27 липня 2023 г. 11:44

Наприкінці липня Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів внесло пропозицію щодо включення родовища Алмазне з метою видобування піску, до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. Після розголосу у ЗМІ, виявилося, що Міндовкілля внесло ділянку до вказаного переліку через технічну помилку.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сторінці в Facebook ГО Київського еколого-культурного центру (“КЕКЦ”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як пише “КЕКЦ”, 25 липня Міндовкілля погодило Державної службі геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“КЕКЦ” зазначає, що озеро Алмазне – це ландшафтний заказник площею 185 м, створений у жовтні 2022 року. Видобувати пісок там не можна. Виявилося, що через технічну помилку заповідне озеро Алмазне потрапило до списку територій, де розглядався видобуток корисних копалин.

“Протягом години помилку було виправлено за підписом заступника міністра Міндовкілля Олени Крамаренко на адресу Державної служби геології та надр України пішов новий лист, яким заповідне озеро Алмазне виключалось зі списку місць, відданих під видобуток корисних копалин”, – йдеться в повідомленні.

В “КЕКЦ” зазначають, що якби озеро Алмазне не мало заповідного статусу, то вся його екосистема була знищена видобутком піску.

Нагадаємо, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів внесло пропозицію щодо включення родовища Алмазне з метою видобування піску, до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. Ділянка Алмазна розташована на території ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Алмазне”.

Читайте: Міндовкілля погодило продаж дозволу на видобування піску на території столичного ландшафтного заказника “Озеро Алмазне”

Фото: “КЕКЦ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона