Київський вокзал оцифрують для орендарів та відремотують ескалатор

image
18 Листопада 2020, 14:06
Поділитися:

Вокзал у Києві стане пілотний проєктом “Укрзалізниці”, спрямованим на підвищення привабливості для орендарів та інвесторів, а есклатор в приміщенні вокзалу, термін експлуатації якого добігає кінця. планують відремонтувати, а в перспективі – замінити на інші конструкції. Про це розповів  директор філії «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця» Володимир Коваль.

Українські вокзали сьогодні  є збитковими. «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця» планує провести їх аудит та зробити привабливими для орендарів. Першою ластівкою стане столичний вокзал. 

“Ми хочемо зробити пілотний проєкт на базі Київського вокзалу. Це буде візуалізація — схема вокзалу з прив’язкою до конкретної локації всіх потенційних місць, які можна здати в оренду, зі зрозумілим зонуванням, – розповів Володимир Коваль. – Насамперед вивчимо можливість розміщення тих чи інших груп товарів у конкретних місцях: тут буде фудкорт, там — продуктова група товарів, далі — промислова, аптека тощо. Кожен працівник Укрзалізниці, який має авторизований доступ до цієї інформації, може її швидко переглянути на екрані, відкривши інтерактивну карту. Непотрібно комусь телефонувати чи шукати якісь папери. Я ставлю собі за мету зробити цей пілотний проєкт і максимально відкрито, на засадах транспарентності, показати, як ми працюємо. Адже маємо величезні масштаби, які потрібно показувати і які здебільшого розташовані в самому серці міст України”.

Також він поділився своїм баченням вирішення проблеми з київським ескалатором.

“У ескалатора була обідня перерва з 12:00 до 16:00. Перше, що ми зробили, — це змінили графік технологічних зупинок. Їх змістили на ніч, коли менше потягів і пасажирів. Кінець його експлуатації припадає на кінець 2021 р.—початок 2022-го. Тобто ще якийсь час він має функціонувати, – каже Володимир Коваль. –  Я не інженер, але оскільки це питання вже стало мемом, то я його вивчив. Основна проблема полягає в тому, що це офісні ескалатори, які за своїми технічними характеристиками не пристосовані до такого пасажиропотоку. В процесі експлуатації на ескалаторах були замінені елементи на ті, які можуть витримувати більші навантаження, але цього все одно недостатньо, бо технологічно вони розраховані на зовсім іншу кількість людей. Зараз ми у процесі оголошення тендерної процедури на черговий ремонт ескалаторів. Але все одно їх потрібно замінювати на нові. Розглядаються на заміну зовсім інші конструкції, які мають витримувати більші навантаження. Є кілька можливих варіантів придбання — купівля у лізинг або через відкриті торги. І ми це зробимо, от побачите”.

Невдовзі зміни чекають і станцію метро “Вокзальна” – її реконструюють і збудують другий вихід.

Марія Катаєва

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ