Київський музей Революції Гідності вкладе півмільйона гривень у доповнену реальність

image
18 Липня 2023, 19:43
Поділитися:

18 липня 2023 г. 19:35

Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні (музей Революції Гідності) оголосив тендер на послуги зі створення онлайн платформи та об’єктів історико-культурної спадщини у доповненій реальності. Зокрема, підрядник повинен буде відтворити засобами новітніх технологій 10 об’єктів, що асоціюються з революційними подіями 2013-14 років у центрі Києва.

Про цеKВ довідалась з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За ці послуги музей готовий заплатити 528 тис. гривень.

В тендерній документації, зокрема, сказано (див. додаток №3), що виконавець повинен буде відтворити 10 об’єктів історико-культурної спадщини місць Революції Гідності у м. Києві:

частина наметового містечка біля монумента на майдані Незалежності: два-чотири намети, структура планування наметового містечка. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Конструкція “Йолки” – каркас ялинки, оздоблений символікою, прапорами та плакатами. Використання зображень плакатів та прапорів, з фондової колекції Музею. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Арт-простір “Мистецький барбакан”: включає конструкцію простору, розташування мистецьких об’єктів, об’єктів благоустрою тощо. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада біля Європейської площі. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада № 2 на вул. Хрещатик. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада на вул. М. Грушевського. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада № 8 на алеї Героїв Небесної Сотні. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада № 1 (“Львівська Брама”) на алеї Героїв Небесної Сотні. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада № 6 на вул. Хрещатик. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Барикада № 4 / “Козацький редут” на вул. Хрещатик. Місце розташування точки пуску огляду об’єкту визначається в процесі реалізації проекту.

Зазначається, що ці об’єкти повинні бути відтворені у місцях їх історичного розміщення на основі документальних фото-, відеоматеріалів із максимальною реалістичністю, у оригінальних пропорціях, із нанесенням відповідних об’ємів, текстур, розробкою дрібних деталей (тріщин, сколів, дефектів, тіней тощо).

Відкриті торги з особливостями призначені на 24 липня 2024 року, а строк надання послуг – 10 жовтня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, від 19 травня 2023 року відкриті торги на Prozorro знову проходять з аукціонами: набула чинності постанова Кабміну (№471) від 12 травня, яка повертає раніше тимчасово скасовані через тривалі брекаути трираундові аукціони в публічних закупівлях.

Тепер правила аукціонів будуть як і належить: кожен учасник має три кроки на пониження своєї ціни, а право останнього кроку отримує той, хто надав найнижчу ціну при подачі пропозиції. Водночас згадана постанова передбачає, що замовник може самостійно прийняти рішення про проведення відкритих торгів без аукціону – якщо надасть обґрунтування такого свого рішення.

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у червні витрачав Узин

Фото: Музей Революції Гідності

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона