Київський метрополітен отримав третю партію вагонів від Польщі (відео)

image
7 Липня 2023, 16:37
Поділитися:

7 липня 2023 г. 16:23

До Києва прибули шість вагонів для столичного метро в рамках допомоги від польських колег. Загалом київське метро вже отримало 18 вагонів.

Про це KВдізналася із повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Днями ще шість варшавських вагонів прибули до Києва в рамках технічної допомоги від польських колег”, – йдеться в повідомленні КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначається, загалом столичне метро отримало 18 вагонів. Постачання ще 42 планується до кінця поточного року.

“Наразі фахівці підприємства поетапно здійснюють огляд та перевірку отриманих вагонів, зокрема механічної частини. Попри те, що вагони серії № 81-717 також експлуатуються на лініях київського метрополітену, є низка розбіжностей, які необхідно врахувати при огляді та перевірці всього обладнання”, – зауважили у пресслужбі.

Нагадаємо, у травні Київ отримав першу партію із шести вагонів метрополітену. Друга партія прибула до Києва у червні.

Раніше KВповідомила, що столична міськрада прийняла від Варшави до комунальної власності громади Києва 60 вагонів метро, які столиця Польщі вивела з експлуатації. Їх будуть використовувати в якості “донорів” – як джерело запчастин для ремонту наявних у КП “Київський метрополітен” вагонів. Справа в тому, що для ремонту рухомого складу столичної підземки завжди використовувались комплектуючі та запчастини виробництва рф та Білорусі, а їх закупівля наразі неможлива.

Читайте: Рухомий склад столичного метрополітену відремонтують за рахунок 60 вагонів від Варшави

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона