Київський ботанічний сад запрошує на осінню казку

image
8 Листопада 2020, 12:05
Поділитися:

Один із найстарших ботсадів України, заснований у 1839 році за ініціативи видатного київського архітектора Вікентія Беретті, має надзвичайно багату історію та мальовничу природу.

Розташований у серці нашого міста, поблизу станції метро Університет, він вже більш як півтора століття, є не лише улюбленим місцем відпочинку багатьох поколінь киян, але і унікальним екологічним комплексом. Тут росте понад 10 тисяч видів найрізноманітніших дерев та рослин (частина з яких має вік 150-200 років).

Територія Ботанічного Саду є відносно невеликою, та налічує усього 22,5 гектарів, а зручне розташування поряд з такими історичними місцями, як: Володимирський Собор, Університет, Оперний театр, Парк Шевченка, сприяє популярності цього парку не лише серед киян, але і серед гостей нашого міста.

Ботанічний сад прекрасний у будь-яку пору року, але переважна більшість киян його відвідує навесні, що помилуватися та сфотографувати чарівну красу квітучих магнолій. Тому, мало хто знає, що восени краса цього унікального парку, є не менш вражаючою своїми природніми барвами.

Щоб переконатися у цьому, можна не лише прогулятися алеями саду, сфотографуватися з кронами пожовтілих дерев та кущів та пошарудіти різнокольоровим листям, але і відвідати, так звані, секретні місця.

Що-вихідних, наукові співробітники ботсаду ім. Фоміна проводять чудові екскурсії до наукової частини парку, яка є недоступною для загального відвідування. Така екскурсія є винятковою можливістю насолодитися усією красою нашої природи, а також зануритися в тропічний клімат оранжереї-кліматрону, яка тривалий час вважалася найвищою у світі, а також та побачити неймовірний 200 річний кактус-який є окрасою колекції сукулентів.

До речі, на території наукової частині розташована єдина в Україні експозиція орхідей, яка налічує понад 80 найрізноманітніших видів…

Гуляючи Старим ботанічним садом, час неначе зупиняється. Тому його жартома, іноді, називають «Крихітний екзотичний острів посеред цивілізації». Тому, якщо ви хочете відпочити трохи від шуму мегаполісу, торгівельних центрів та натовпів, занурюйтесь до природи цього дивовижного парку, блукайте мальовничими алейками та насолоджуйтесь…

А коли, раптом почуєте дзвони Володимирського собору – загадайте бажання, і воно неодмінно здійсниться!

Тетяна Асадчева

 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ