Київських студентів навчили писати проєкти Громадського бюджету

image
27 Вересня 2019, 15:51
Поділитися:

Нещодавно представники Центру комунікації та інформації взяли участь у заході по написанню проектів Громадського бюджету, де навчали  найактивніших студентів київських ВНЗ. Лідери студентського самоврядування найбільших університетів Києва підготували власні проекти для участі у Громадському бюджеті 2021. 

Громадський бюджет – це реальна можливість отримати фінансування для власного проекту, ініціативи чи заходу. Обираються такі проекти шляхом голосування, а тому кияни самостійно обирають, який проект вони хочуть реалізувати у місті. 


Інтенсив у Київраді, дружнє знайомство із експертами місцевого самоврядування та реальні проекти наприкінці дня – ось результат хатакону.

Що було:
– 50% теорії, 50%практики: Отримані теоретичні знання студенти одразу почали втілювати на практиці.
– Cпікери та ментори – переможці ГБ минулих років. Студенти працювали у невеликих групах, за якими були закріплені ментори. Ментори серйозно поставились до роботи з молоддю, а тому організували масштабний network.
– Підготовка реальних проектів для ГБ 2021. Наприкінці хатакону студенти презентували власні проекти, з прописаним кошторисом, термінами виконання та реальною цінністю. 

Серед пропозицій студентів – Smart-уроки для людей третього віку (проведення циклу уроків  щодо освоєння електронних сервісів міста), SmartFoodLab (створення лабораторії для дослідження молочних продуктів), Школа політичної освіти,( цикл просвітницьких тренінгів для студентів щодо політичних процесів та політики загалом).

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ