Київську школу назвуть на честь льотчика-Героя України

image
12 Червня 2022, 16:17
Поділитися:

12 червня 2022 г. 16:12

Столична школа, де навчався загиблий 24 лютого командир авіаційної ескадрильї 40 бригади тактичної авіації, Герой України В’ячеслав Єрка, згодом буде носити ім’я пілота-Героя України. З такою ініціативою виступили побратими пілота, а педколектив школи її підтримав.

Про це KВ стало відомо з повідомлення повітряного командування “Центр”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З ініціативою перейменування виступили побратими пілота і командування бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр”. Педагогічний колектив однієї із Київських шкіл, де навчався льотчик одностайно підтримав перейменування школи на честь Героя України В’ячеслава Єрка — командира авіаційної ескадрильї 40 бригади тактичної авіації, який загинув 24 лютого в небі Київщини”, – зазначено у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також відмічається, що у перший день повномасштабного вторгнення В’ячеслав Єрко був першим серед тих, хто піднявся на захист нашої столиці – міста Києва. Він виконав чотири бойових вильоти та забезпечив прикриття виводу з під удару літаків авіабригади. Разом з іншими пілотами в повітряному бою він збив п’ять ворожих літаків.

Указом Президента України від 16.05.2022 року В’ячеславу Єрку присвоєно звання “Герой України” (посмертно) з удостоєнням ордену “Золота зірка”.

Читайте: Кияни вже надали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань вулиць та об’єктів

Фото: повітряне командування “Центр”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона