Київському стоматологу оголосили підозру через смерть пацієнтки

image
6 Жовтня 2020, 18:15
Поділитися:

Столичний стоматолог зробив 48-річній пацієнтці ін’єкції анестезії, після чого їй стало зле. Однак лікар не надав жінці необхідної екстреної допомоги, внаслідок чого вона померла.

Як розповіли у поліції Києва, чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною першою статті 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років.

Трагедія сталася ще у серпні 2018 року в приміщенні стоматологічного центру на вулиці Воздвиженській, що на Подолі.  

– Стоматолог нам пояснив, що зробив пацієнтці три ін’єкції препарату для місцевої анестезії. Однак через деякий час жінка втратила свідомість та в неї почалися судоми. Також встановлено, що замість введення необхідних медичних препаратів, лікар розпочав проведення серцево-легеневої реанімації та штучне дихання, які провів із порушенням клінічного протоколу та стандартів надання медичної допомоги, розповіла начальниця слідчого відділення Подільського управління поліції Інна Вашкеба.

За її словами, слідчі встановили, що під час дії анестезії у жінки виникла анафілактоїдна реакція, яка свідчила про виникнення загрозливого стану для її життя, а відтак вона потребувала спеціалізованої медичної допомоги. Працівники «швидкої», які згодом приїхали на виклик, почали надавати необхідну екстрену медичну допомогу, але лише через 30 хвилин після виникнення загрозливого стану.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу, а також щодо відсторонення чоловіка від виконання ним лікарської діяльності.

Як повідомлялося раніше, батькові, який жорстоко вбив маленького сина в Києві, загрожує довічне ув’язнення.

Олександр Михайлов 

 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ