Київські тепломережі будуть моніторити за допомогою дронів

image
9 Вересня 2020, 16:56
Поділитися:

У новому опалювальному сезоні КП «Київтеплоенерго» досліджуватиме тепломережі за допомогою аеромоніторингу.

Про це повідомили в пресслужбі КП «Київтеплоенерго».

За допомогою тепловізора взимку та відеокамер у теплу пору року працівники Київтеплоенерго обстежуватимуть об’єкти теплового господарства столиці: виявлятимуть втрати теплоенергії і ймовірні витоки теплоносія, здійснюватимуть моніторинг стану димових труб котелень, градирень, теплотрас повітряного прокладання.

– Аеромоніторинг вже довів свою ефективність під час тестувань. В опалювальний сезон ця технологія прискорить пошук наявних і потенційних місць пошкоджень мереж, а це, в свою чергу, дозволить мінімізувати незручності для клієнтів через відключення гарячої води та опалення,  зазначив Василь Деревицький, директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго».

Аеропідрозділ Київтеплоенерго не має аналогів у теплоенергетиці України. Однак дрони як інструмент досліджень стану підземних тепломереж вже довели свою ефективність у європейських містах з подібними до київської системами теплопостачання. Наприклад, датська компанія Hofor водо-, тепло- та газопостачальник у Копенгагені застосовує дрони для пошуку витоків теплоносія й пошкоджень з 2017 рок. Дрони з тепловізорами наразі також успішно використовують міста Швеції для моніторингу роботи систем життєзабезпечення.

Київтеплоенерго другий рік поспіль замінює зношені тепломережі в столиці. За два роки перекладено 230 кілометрів зношених теплотрас в усіх адміністративних районах міста.

Нагадаємо, готуючись до зими, комунальники усунули понад 6 тисяч пошкоджень мереж.

Наталка Марків

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ