Київські ринки та ярмарки не будуть працювати до покращення епідемічної ситуації

image
8 Липня 2020, 19:28
Поділитися:

Місто не буде відкривати ані сільськогосподарські ярмарки, ані ринки до покращення епідемічної ситуації. Про це розповів радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

«На сьогодні жоден з ринків чи ярмарків не може проконтролювати дотримання санітарних норм, не може проконтролювати дотримання обмежень щодо кількості покупців або відповідного розподілу між торговими місцями. На сьогодні ринок і ярмарок може бути небезпечним для вашого з нами життя та здоров’я. У Києві працюють продуктові магазини, супермаркети, кіоски, які торгують продуктами. Немає шалених черг у магазинах. Станом на зараз немає жодної адекватної необхідності жертвувати життям та здоров’ям людей заради відкриття ярмарок», ¬– наголосив Володимир Бондаренко.

За його словами, постанова Головного державного санітарного лікаря України не регламентує обов’язковість відкриття ринків чи ярмарків. Цей документ лише встановлює мінімальні базові вимоги у разі їх роботи. Відкривати чи ні – це питання міста.

«Місто це питання вирішило доволі чітко: відкриття ринків та ярмарків до покращення епідемічної ситуації не буде», – сказав Володимир Бондаренко.