Київські правоохоронці проводять обшуки у приміщеннях столичних МСЕК, ВЛК та ТЦК за фактом масштабної корупційної схеми

image
23 Серпня 2023, 17:11
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 17:01

Столичні правоохоронці викрили чергову “схему” ухилення від призову на службу до якої причетний військовослужбовець однієї з військових частин зі зв’язками у військово-лікарській комісії районного ТЦК. Слідством встановлено, що військовослужбовець у змові із працівниками ВЛК одного з районних ТЦК Києва сприяв у визнанні чоловіків призовного віку непридатними до військової служби.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Слідчі слідчого управління столичного главку поліції спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань в місті Києві викрили чергову “схему” ухилення від призову на службу. До її організації причетний військовослужбовець однієї з військових частин зі зв’язками у військово-лікарській комісії районного ТЦК”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В поліції повідомляють, що досудовим розслідуванням встановлено, що за винагороду у розмірі 5 тис. доларів військовослужбовець у змові із працівниками ВЛК одного з районних ТЦК Києва сприяв у визнанні чоловіків призовного віку непридатними до військової служби шляхом отримання ними групи інвалідності. Фігуранта було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також було встановлено, що до масштабної корупційної схеми з ухилення від призову на військову службу були причетні й працівники інших медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій столиці.

“Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави”, – додали в поліції.

Крім того, поліцейські продовжують перевіряти службових осіб даних установ та проводять обшуки за місцями їх роботи. Вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону повідомила про підозру начальнику одного з районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки Києва та т.в.о. голови військово-лікарської комісії (ВЛК) цього району. Зазначається, що підозрювані вносили недостовірні відомості щодо непридатності громадянина України до військової служби.

Читайте: У Києві голові ТЦК та ВЛК повідомили про підозру у справі виїзду призовників за кордон

Фото: Поліція Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона