Київські митники вилучили з посилки радянські ордени, задекларовані як електрочайник

image
30 Серпня 2023, 12:41
Поділитися:

30 серпня 2023 г. 12:05

Київськи митники упередили незаконне пересилання у двох міжнародних поштових відправленнях державних нагород СРСР. До Китаю ордени намагалися відправити під виглядом “електрочайника”, до Литви нагороди пересилали як “нагрудні знаки”. Пересилання нагород у міжнародних поштових відправленнях не передбачено, 15 орденів митниками було вилучено.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської митниці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, переправити намагались 15 радянських орденів – Вітчизняної війни, Червоної Зірки та “Знак Пошани”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Відправник з Дніпра надсилав ордени до Китаю і задекларував їх як “електрочайник”, а відправник із Сум пересилав нагороди до Литви і задекларував їх як “нагрудні знаки”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що разом з електрочайником та замість звичайних нагрудних знаків під час митного огляду було виявлено старі нагороди трьох типів та дві орденські книжки. Митники скерували всі предмети на дослідження до спеціалізованої лабораторії для їх ідентифікації та встановлення характеристик.

“Експерти визначили, що надані на дослідження предмети – державні нагороди СРСР: одинадцять орденів Вітчизняної війни, три ордени Червоної Зірки, орден “Знак Пошани” та дві орденські книжки. Виготовлені ордени зі сплавів із золота та срібла”, – повідомили митники.

Оскільки пересилання нагород у міжнародних поштових відправленнях не передбачено, ордени Київська митниця вилучила.

Нагадаємо, Київські митники зупинили спробу пересилання у міжнародних поштових відправленнях державних нагород срср. До Франції намагалися відправити медаль “Золота зірка героя срср”, виготовлену з золота, та два ордени “Червоного прапора”, виготовлені зі срібла з домішками міді. Загальна вартість трьох нагород становить 346 тис. гривень.

Читайте: Київські митники виявили у посилках до Австралії та Канади цінні археологічні артефакти (фото)

Фото: Київська митниця

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона