Київська влада пояснила куди бігти, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчання

image
19 Жовтня 2022, 15:54
Поділитися:

У Києві працівникам закладів освіти, учням та батькам розповіли, як діяти у разі повітряної тривоги до початку освітнього процесу, а також після відбою.

Про це йдеться в інструкції, яку розробила Київська міська рада.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити події Києва, регіону та України.

Дії під час оголошення сигналу про повітряну тривогу:

Працівники та діти, які перебувають вдома або у дорозі до закладу освіти, мають терміново прослідувати до найближчого укриття.Під час приходу дітей або учнів до закладу освіти вони разом із працівниками закладу та батьками або іншими супроводжуючими особами терміново переходять в укриття закладу освіти.Після того, як всі учасники освітнього процесу перейшли в укриття, діти/учні до закладів освіти не приймаються до оголошення сигналу про відбій повітряної тривоги.

Дії після оголошення сигналу про відбій повітряної тривоги:

Школи, позашкільні гуртки тощо після відбою тривоги продовжують освітній процес цього дня дистанційно, онлайн-навчання має розпочатися не пізніше, ніж за годину після відбою. Адміністрація школи приймає рішення щодо організації навчання та його режиму й оперативно інформує працівників, учнів, батьків.Дитячі садки відновлюють роботу не пізніше, ніж через годину. Рішення приймає адміністрація закладу, про що інформує працівників та батьків.Якщо дитина перебуває в укритті закладу освіти під час повітряної тривоги, батьки можуть її забрати лише після надходження сигналу про відбій.

Раніше розповідали, що 1 вересня в столичних школах розпочали навчання 25 тисяч першачків, повідомляють в КМДА

Також писали про те, що в Києві «Муніципальна охорона» стежитиме за безпекою всіх столичних шкіл. Святошинський район стане першим, де вона запрацює.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua