Київська ОВА стартувала серію тренінгів з тактичної медицини для журналістів та громадських організацій

image
12 Грудня 2022, 12:10
Поділитися:

12 грудня 2022 г. 12:02

У документ-сервісі “Готово” 10 грудня відбувся тренінг з такмеду для військових і цивільних журналістів. Організатором заходу виступила Київська обласна військова адміністрація у співпраці з 114 територіальною бригадою оборони Київської області.

Як передає журналіст KВ, тренерами виступили інструктори з такмеду Руслан Тригуб та Олександр “П‘ятниця” з 135-го батальйону територіальної оборони Київської області.

У навчанні взяли участь як цивільні журналісти, так і чинні прес-офіцери.

Тренінг стартував з ознайомлення з основами тактичної медицини та засобами, які необхідно мати в аптечці кожному українцю.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Цей тренінг присвячений зупинці масивних кровотеч. Ця навичка важлива, оскільки лише за військовою статистикою найбільше смертей на війні відбувається від масивних кровотеч. Довоєнна ситуація в столиці також свідчить про те, що зупиняти масивні кровотечі має вміти кожен”, – прокоментував тему тренінгу Руслан Тригуб.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, знання про зупинку кровотеч є актуальними для кожного киянина та – тим більше – для кожного водія. У Києві є обмежена кількість карет швидких допомог, реагування швидкої на екстрений виклик може тривати до 10 хвилин, у випадку масивної кровотечі – цього замало щоб урятувати життя.

Тож у нинішніх умовах кожен українець має отримати знання з первинної домедичної допомоги.

Тренери під час заходу також наголосили на правильності вибору і використання турнікету. Окрім іноземних аналогів турнікетів, за їх словами, сьогодні в Україні є й гідний вітчизняний аналог.

Також в рамках заходу представники ЗМІ змогли дізнатися: що трапляється з людиною при втраті великої кількості крові, як попередити гіпотермію, які є способи зупинки масивної кровотечі.

На фото: демонстрація засобів з попередження гіпотермії

Під керівництвом Олександра “П’ятниці” відпрацювали, як правильно накладати турнікет на руки і ноги, а також тампонування ран.

На фото: відпрацювання накладання турнікета та тампонування ран.

За даними КОДА, навчальні семінари і надалі проводитимуться для журналістів та представників громадськості.

Нагадаємо, 2 грудня Київська обласна військова адміністрація (КОВА) оприлюднила список, де на Київщині внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримати гуманітарну допомогу.

Опорні гуманітарні штаби функціонуватимуть в Броварському, Білоцерківському, Бучанському, Бориспільському, Вишгородському, Фастівському та Обухівському районах Київщини.

Читайте: КОВА оприлюднила список гуманітарних штабів на Київщині

Фото: KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона