Київська ОДА уклала Угоду про співробітництво з Федеральною землею Нижня Австрія

image
15 Вересня 2020, 16:36
Поділитися:

В рамках офіційного візиту української делегації до м. Відень (Республіка Австрія) голова Київської облдержадміністрації Василь Володін уклав Угоду про співробітництво з Головою Земельного уряду Федеральної землі Нижня Австрія Йоханою Мікль-Ляйтнер.

«Для Київщини досвід розвитку Федеральних земель Австрії є дуже корисним та важливим. В першу чергу, це стосується адміністративного поділу, економіки, залучення інвестицій.  Сподіваюся, сьогоднішня зустріч стане майданчиком для нових напрацювань та поглиблення двостороннього співробітництва», – зазначив очільник Київської ОДА.

Угода передбачає співробітництво в економічному, науковому, технічному та культурному напрямках на основі рівноправ’я та взаємної вигоди.

«Між Київською областю та Федеральною землею Нижня Австрія багато спільного в територіальному положенні, структурі економіки, логістиці. Столиці наших держав безпосередньо межують з територіями Київської області та Нижньої Австрії. Тому обмін досвідом, залучення інвестицій, культурне та економічне співробітництво, робота у спільних проєктах в рамках існуючих та майбутніх європейських програм буде корисним для нас», – підкреслив Василь Володін.

Сторони розвиватимуть співробітництво в галузях культури, науки та досліджень, комунікацій та інформаційних технологій, діджиталізації, туризму, молодіжного обміну, транскордонного співробітництва.

Співробітництво включає участь експертів у спільних проєктах в рамках існуючих та майбутніх європейських програм, участь у ярмарках та виставках,  обмін інформацією та прикладами найкращої практики. Угода набирає чинності з моменту її підписання та укладається на невизначений строк.

 На сьогодні Київщина взаємодіє з багатьма країнами світу. Інвестували в регіон компанії з понад 60 країн. Серед них й австрійські компанії. Зовнішньоторговельний оборот між Україною та Австрією склав 1, 435 мрлд. доларів США. Експорт товарів – 598,4 млн. дол. США. Серед представників австрійського бізнесу, які вже обрали Київську область, такі відомі бренди як – BILLA, UNIQA, STRABAG, VIG, Baumit, Raifftisen Bank.

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація