Київська ОДА уклала Меморандум про співпрацю з ГС «Асоціація Чорнобильських туроператорів»

image
30 Червня 2020, 17:38
Поділитися:

30 червня голова Київської облдержадміністрації Василь Володін та голова правління ГС «Асоціація Чорнобильських туроператорів» Ярослав Ємельяненко підписали Меморандум про співробітництво між Київською обласною державною адміністрацією та Громадською спілкою «Асоціація Чорнобильських туроператорів» щодо розвитку туристичної сфери у Київській області.

Меморандум передбачає двосторонню співпрацю між командами облдержадміністрації та громадської спілки.

Під час робочої зустрічі сторони обговорили напрямки подальшої співпраці для розвитку туристичної сфери на території області, а також питання щодо надання Чорнобильській зоні відчуження та її об’єктам статусу пам’ятки місцевого та національного значення, облаштування в’їздної інфраструктури на контрольно-пропускних пунктах, відкриття нових контрольно-пропускних пунктів, покращення дорожньої інфраструктури на маршруті Київ-КПП та спільно з працюючою міжвідомчою групою надання Чорнобильській зоні статусу Світової спадщини ЮНЕСКО.

«Успішність туристичної галузі – одне із пріоритетних завдань в Київській області, адже в першу чергу забезпечує соціально-економічний ріст регіону. Тому ми, в свою чергу, вирішили об’єднати сили задля розвитку туристичного потенціалу Чорнобильської зони. Даний меморандум сприятиме розвитку масового туризму, залученню до організованого і активного культурного відпочинку та змістовного дозвілля жителів України і туристів з інших країн», – підкреслив очільник області.

Крім того, Василь Володін наголосив, що у 2019 році Чорнобильську зону відвідало 124001 осіб з яких 97773 іноземці. За перший квартал 2020 року 14634 особи, з яких 12791 іноземців.

Зазначимо, в рамках оголошеного Державним агентством з розвитку туризму України проєкту «Мандруй Україною» Чорнобильську зону обрано одним з туристичних магнітів, які стануть візитівкою Київської області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація