Київська ОДА офіційно підтримала створення Гірської ОТГ

image
15 Листопада 2019, 15:35
Поділитися:

14 листопада Київською ОДА видано Розпорядження та Висновок щодо створення Гірської об’єднаної громади з центром в селі Гора. Відтак, села Мартусівка, Ревне, Затишне та Гора юридично стали єдиною громадою.

«Попри шалений спротив місцевих «феодалів», наперекір «чортам» і «розбійникам», через терни та небажання окремих представників влади нас визнали. Законність і відповідність Конституції створення Гірської ОТГ підтверджено висновком КОДА. Бо коли громада — це єдність, то все виходить»,  — прокоментувала подію член ГО «Громада Гори» Наталія Лютікова.

Жінка разом із небайдужою громадою сіл Ревне, Мартусівка, Затишне та Гора тривалий час відстоювали права на створення даної територіальної громади.

Так, 14 листопада Розпорядженням №640 підписаним головою Київської облдержадміністрації Олексієм Чернишовим Про затвердження висновку Київської облдержадміністрації щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та відповідно до Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «Про місцеві державні адміністрації» Київською ОДА надано позитивний висновок про добровільне об’єднання громад села Гора Гірської сільської ради, Мартусівка Мартусівської сільської ради, сіл Ревне та Затишне Ревненської сільради у єдину Гірську територіальну громаду з центром у селі Гора. 

Сільський голова Гори Роман Дмитрів на сторінці в Фейсбук подякував голові КОДА Олексію Чернишову за враховану думку громади, а також висловив вдячність усім, хто брав активну участь в процесі створення даної ОТГ.

Нагадаємо, перспективним планом формування територій громад Київської області,  затвердженим розпорядженням Кабміну у 2015 році, не передбачалося утворення Гірської ОТГ.

Важливо. 11 листопада 2019 року Верховною Радою України в першому читанні було прийнято за основу законопроект «Про добровільне об’єднання територіальних громад»,  яким запропоновано дві важливі зміни: перелік умов добровільного об’єднання територіальних громад, а також спрощено механізм затвердження перспективних планів шляхом виключення стадії їх схвалень відповідними обласними радами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама