Київська ОДА долучилась до всеукраїнського селектору Мінекономрозвитку України

image
27 Лютого 2020, 19:16
Поділитися:

26 лютого 2020 року на черговій селекторній нараді під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького розглянуто оцінку ключових показників ефективності роботи голів обласних державних адміністрацій, зокрема за рівнем проведеної інвентаризації земель державної та комунальної власності.

Від Київської області взяли участь заступник голови облдержадміністрації Василь Володін, представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, департаменту містобудування та архітектури облдержадміністрації, Держгеокадастру Київської області, Київського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

Обговорили рейтинг ефективності голів ОДА, зокрема, в частині інвентаризації земель державної та комунальної власності. Та зазначено, що презентація результатів діяльності голів облдержадміністрацій відбудеться наступного тижня.

Зокрема, до першого травня в країні необхідно провести інвентаризацію усіх земель державної і комунальної власності. Наразі робота проводиться представниками територіальних органів Держгеокадастру.

Окрім того, Тарас Висоцький повідомив, що зареєстровано законопроєкт 3012-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), що регулюватиме питання розпаювання державних підприємств, що мають в постійному користуванні землі сільськогосподарського призначення.

Законопроєктом пропонується проводити розпаювання:

40% – для працівників підприємства, в тому числі колишніх працівників (які працювали неменше року) та соціальної сфери у населеному пункті;

40% – для приватизації разом з майном підприємства через земельні аукціони;

20% – на потреби учасників АТО.

Надані паї не повинні перевищувати середній розмір паю у районі.

Наступна селекторна нарада Мінекономіки відбудеться 11.03.2020.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація