Київська область отримала 42 нових шкільних автобуси для перевезення учнів, – ФОТО

Київська область отримала 42 нових шкільних автобуси для перевезення учнів, – ФОТО
26 Вересня 2024, 17:12
Поділитися:

Київщина придбала 42 шкільні автобуси для перевезення дітей. Сьогодні передали останню партію 11 громадам області. Автобуси були закуплені за державною програмою “Зроблено в Україні”.

Про це розповів голова КОВА Руслан Кравченко.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”.

Київщина цьогоріч придбала 42 шкільні автобуси, які відзвозитимуть дітей до їхніх навчальних закладів. Сьогодні передали четверту останню партію громадам – 11 автобусів, – розповів Кравченко.

За словами начальника КОВА, автобуси були придбані за рахунок субвенції з державного бюджету у співфінансуванні з громадами не менше 35%. Зокрема, понад 91 млн грн – субвенція, 53 млн грн – кошти громад.

Автобуси закупили в рамках державної програми “Зроблено в Україні” з використанням електронного каталогу в Прозорро Маркет. Виробник шкільних автобусів – Чернігівський автозавод.

Нові автобуси поїхали до таких громад:

Ставищенська;Тетіївська;Узинська;Гірська;Пристолична;Згурівська;Борщагівська;Бучанська;Миронівська;Обухівська;Ржищівська.

Загалом цьогоріч автопарк поповнився 55 автобусами, із них 13 – подарували Київщині міжнародні партнери.

В області триває оптимізація мережі навчальних закладів, тому ще є потреба у придбанні 68 шкільних автобусів. Будемо використовувати всі можливості, щоб наші діти без проблем діставалися до своїх шкіл, – вказав Кравченко.

Ми також писали, що

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua