Київська обласна державна адміністрація » «Стадіон з біатлону в Тетієві»: відбулося засідання Президії

image
23 Жовтня 2019, 17:16
Поділитися:

В Тетієві на Київщині відбулося засідання Президії Федерації біатлону України в Київській області.

На запрошення Федерації участь у розширеному засіданні взяв Сергій Тимофєєв, начальник Управління фізичної культури і спорту Київської обласної держадміністрації.

Головною темою наради стало обговорення будівництва біатлонного стадіону в Тетієві. Невипадково саме Тетіїв обраний місцем можливого будівництва спортивної бази, і мова про зведення лижоролерної траси йде вже не давно. Адже саме це місто завжди було і лишається центром біатлону. Тут є потенціал, постійно з’являються нові імена, проводяться змагання влітку і взимку. Наприклад, цього ж дня відбувався відкритий чемпіонат Київської області з літнього біатлону.

Замовником будівництва стадіону з біатлону виступає комунальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний центр олімпійської підготовки».

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак підкреслив, що Україна, де біатлон є популярним видом спорту, лишається єдиною з 20-ти країн, яка не має ліцензійного спортивного комплексу. Але Федерація має велике бажання все ж таки увійти до європейської сім’ї та проводити змагання європейського рівня.

Підтримав пана Бринзака й Сергій Тимофєєв, наголосивши, що для Київської області біатлон є пріоритетним зимовим видом спорту. А також розповів про кроки, які здійснює ввірене йому Управління для підтримки біатлоністів Київщини, як то – стипендії видатним спортсменам та тренерам, створення резервної штатної збірної, проведення чемпіонатів і Кубків Київської області, забезпечення участі спортсменів у всеукраїнських змаганнях.

Другим питанням порядку денного стало обговорення стану підготовки спортсменів Київщини, які входять до складу національної команди України з біатлону до сезону 2019-2020 років. Нагадаємо, що імена наших біатлоністів відомі не тільки в Україні, а й далеко поза її межами, на європейських і світових аренах. Це Надія Бєлкіна, Дарина Блашко, Катерина Бех, Анастасія Рассказова, Оксана Москаленко та інші.

По завершенню засідання члени президії та запрошені гості взяли участь у проведенні літнього чемпіонату Київської області з біатлону серед юнаків та дівчат, який традиційно приймав ліс «Мазепинці».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація