Київська обласна державна адміністрація » Легендарній велошколі «Промінь» – 50!

image
15 Листопада 2019, 19:36
Поділитися:

Свій ювілей Київська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Промінь» відзначила в Київському обласному музично-драматичному театрі ім. П. Саксаганського в Білій Церкві.

За півстоліття школою пройдено шлях від секції з велосипедного спорту до спеціалізованої школи олімпійського резерву, школи вищої категорії, яка в Рейтингу-2017 серед спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву посідає перше місце.

В рамках свята відбулася справжня зустріч поколінь вихованців школи, тренерів-викладачів, фахівців та працівників школи, друзів та меценатів, всіх тих, хто розвивав велосипедну школу й розвивався в ній сам. Серед них призер і чемпіон світу та Європи Володимир Дюдя, призери Олімпійських ігор в Сіднеї Олександр Симоненко, Олександр Феденко та Сергій Чернявський, рекордсмен України, чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Андрій Бучко, чемпіон світу, дворазовий чемпіоном Європи, учасник Олімпіади-2000 Руслан Підгорний, майстри спорту міжнародного класу, багаторазові чемпіони України та міжнародних змагань, а нині тренери Олексій Касьянов та Артем Теслер, призерка та чемпіонка Європи Ольга Кулинич, чемпіонки України Сніжана Фарщук та Яна Линник, переможець міжнародних велогонок Михайло Бліхарський, заслужений тренер України і видатний наставник велошколи «Промінь» Сергій Чмирук, одні з найдосвідченіших  тренерів України В’ячеслав Рудько та Микола Розуменко, заслужений тренер з велоспорту Максим Качаненко, талановиті велогонщики Олександр та Софія Шевченки, Богдан Мусієнко і Андрій Мовчан та багато інших знаних в Україні та світі велогонщиків.

Кращих з кращих було відзначено нагородами – подяками та почесними грамотами, грошовими винагородами та посвідченнями майстрів спорту. Від Міністерства молоді та спорту, від НОКу, від адміністрацій та відділів спорту. Крім того, кожен з гостей отримав пам’ятну медаль «50 років велосипедній школі «Промінь», яку вручив очільник велосипедної школи Дмитро Чмирук.

Начальник управління фізичної культури і спорту Сергій Тимофєєв від Київської ОДА привітав ювілярів зі святом та вручив сувої відзнаки найкращим представникам школи.

«Ми разом з Київською обласною радою підтримуємо спортивні заклади Київщини. Завдяки підтримці депутатів цьогоріч було виділено два мільйони гривень на закупку інвентаря та комплектуючих. Також два роки тому ми створили штатну збірну Київщини з резервного спорту з бюджетом заробітної плати 1 мільйон 897 тисяч гривень, до якої входять сім спортсменів саме школи «Промінь». Також нами започаткована щорічна стипендія видатним спортсменам та їх тренерам, стипендіатами також стали представники «Променя», які представляють Київщину на міжнародній арені. Завдяки нашим велосипедистам про Україну і Київщину знають всюди!» – підкреслив Сергій Тимофєєв.

Свято виявилося доволі насиченим. На великому екрані показували фотоепізоди спортивної історії велошколи, вручали нагороди найдостойнішим, лунали побажання від почесних гостей, гриміли бурні овації при згадці про видатні віхи в історії школи чи відомі імена. Розважали гостей блискучими номерами талановиті артисти театру Саксаганського.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація