Київська обласна державна адміністрація » КОРОНАВІРУС У ПЕТРОПАВЛІВСЬКІЙ БОРЩАГІВЦІ 

image
27 Квітня 2020, 20:07
Поділитися:

Черговий випадок масового захворювання на коронавірус у гуртожитку у с. П. Борщагівка (вул. Оксамитова, 18-А) (Києво-Святошинський район).

Це 20-ти поверхова споруда, що належить приватному ВНЗ. Система – блочна. На кожному поверсі по 4 блоки. На кожні три кімнати: кухня та санвузол.

За попередніми оцінками, наразі там знаходиться 152 людини, переважно іноземні студенти.  Захворіло 6 з них та комендант гуртожитку.

Вогнище виявили випадково. У ніч проти п’ятниці 22-річному хлопцю стало зле і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу не мав. Проте, у лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат.  В неділю почали тестувати контактних осіб. На сьогодні протестували 20-ро людей.  У вечорі надійшло ще 50 зразків. Тестування триває.

Вживаємо стандартні протиепідеміологічні заходи:

  • Обмеження доступу до гуртожитку сторонніх осіб;
  • Обмеження пересування мешканців між поверхами;
  • Щоденний температурний скринінг у сіх мешканців;
  • Проведену ґрунтовну дезінфекцію гуртожитку та надано рекомендацію щоденної дезінфекції;
  • Протиепідеміологічному штабу Києво-Святошинської райдержадміністрації доручено встановити на вході санітарно-карантинний пункт.
  • Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, вказаний гуртожиток визначено ізолятором.

«Завдяки вчасному втручанню, ситуацію у гуртожитку, що у с. П. Борщагівка, тримаємо на контролі. Вживаємо всіх необхідних заходів, – інформує Василь Володін, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації. –  Постійно привертаємо увагу влади на місцях до необхідності прискіпливого контролю поточної санітарно-епідеміологічної ситуації у місцях масового проживання людей. У т.ч. і гуртожитках. Дякую лікарям Києво-Святошинської центральної районної лікарні, які швидко зорієнтувалися у ситуації та оперативно зробили необхідний тест».

Пресслужба Київської облдержадміністрації

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація