Київська обласна державна адміністрація » До Дня пам’яті жертв голодоморів: засвіти свічку пам’яті!

image
23 Листопада 2019, 10:24
Поділитися:

Голодомор — це слово, що чорною плямою ятрить нашу пам’ять. Воно відлунює у свідомості скорботним голосінням українців, що втратили своїх рідних. Втратили за свою українську позицію, за любов до України й супротив радянській тоталітарній владі.

Голодомор — це страшна непоправна трагедія, яку накликав на український народ нещадний сталінський режим. Упродовж 1933-1934 років за різними підрахунками Україна втратила майже 4 мільйони свого населення. Однак точної цифри досі ніхто не може назвати, адже ця сторінка в тодішній історії ретельно приховувалася радянськими спецслужбами.

Київщина чи не найбільше постраждала від нечуваного терору. Новостворена Київська область була найбільшою за територією в Україні. Вона не славилася багатим врожаєм, але була вдосталь забезпечена хлібом і продуктами.

Безжалісний режим замордував голодом майже пів мільйона жителів Київщини. А це — приблизно третина населення регіону. Ці жахливі цифри ми повинні завжди тримати в пам’яті, щоби берегти найбільший скарб людства — життя.

У День пам’яті жертв голодоморів ми запалюємо свічку, щоб ушанувати загиблих, а також тих, чий міцний дух і сильну витримку не змогла зломити злочинна радянська влада.

Закликаємо кожного мешканця області 23 листопада о 16:00 засвітити свічку пам’яті у своєму вікні!

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація