Київська обласна державна адміністрація » День Соборності на Київщині: АНОНС заходів

image
21 Січня 2020, 18:38
Поділитися:

З нагоди відзначення Дня Соборності України, 22 січня по усій Київській області запланована низка заходів. У селищах, селах, містах та містечках Київщини відбудеться біля 100 урочистих заходів.

Обласний захід до Дня Соборності пройде в історичному місці – на залізничній станції Фастів біля вагону «Музей на колесах», де понад сто років тому було підписано передвступний Акт Злуки УНР та ЗУНР. Участь у святкуванні візьме керівництво Київської ОДА.

У Фастові заходи розпочнуться об 11 годині на Соборній площі, біля адмінбудівлі РДА, із урочистої церемонії покладання квітів до меморіальної дошки військовослужбовцям, загиблим на сході України. О 12 годині присутні зберуться біля вагону «Музей на колесах» на спільну молитву панотців православних церков міста та покладуть квіти до пам’ятника захисникам України. Урочистості та святковий концерт тут розпочнуться о 13 годині в приміщенні міського Палацу культури.

Окрім того, урочистості та святкові концертні програми відбудуться в усіх районах та містах області. До Дня Соборності в музеях і бібліотеках Київщини відкриють експозиції з історії Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Також буде організовано читацькі конференції, книжкові тематичні виставки, фотовиставки, уроки історії в закладах освіти тощо.

Перелік усіх заходів тут.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація