Київська митниця передала до музею ікону ХІХ століття, збережену від вивезення

image
19 Грудня 2022, 10:48
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 10:44

Працівники столичної митниці передали до Донецького обласного художнього музею на постійне зберігання ікону “Свята Новозавітна Трійця” (“Батьківство”). Її незаконне вивезення з України митники упередили ще у 2020 році.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської митниці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Київські митники передали до Донецького обласного художнього музею на постійне зберігання у фондах ікону “Свята Новозавітна Трійця” (“Батьківство”), незаконне вивезення з України якої митники упередили ще у 2020 році”, – розповіли у пресслужбі Київської митниці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляється, після мистецтвознавчої експертизи і необхідних процедур, відтепер ікона знаходитиметься під охороною працівників музею, фонди якого нині перебувають в евакуації.

“Ця дерев’яна ікона виготовлена в середині-другій половині ХІХ століття, має культурну цінність як об’єкт матеріальної культури, що має історичне значення”, – наголосили у пресслужбі.

Також зазначається, що ікону “Свята Новозавітна Трійця” (“Батьківство”) розміром 37,3х32,4 см намагався відправити харків’янин у міжнародному поштовому відправленні до США. Схованку зі святинею чоловік зробив всередині DVD-пристрою.

Віримо, що часи поневіряння ікони на цьому закінчилися.

Нагадаємо, в центрі Києва виявили древні печери в ідеальному вигляді. За попередніми оцінками археолога Тимура Бобровського, ця печера приблизно належить до часів Київської Русі, або навіть до дохристиянського періоду.

Читайте: В центрі Києва виявили древні печери

Фото: пресслужбаКиївської митниці.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона