Київська міськрада збирає пропозиції щодо перейменування ще 27 міських об’єктів

image
25 Січня 2023, 19:09
Поділитися:

25 січня 2023 г. 19:07

Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування ще 27 вулиць, провулків, проспектів, парків та скверів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Цьогоріч спільно з киянами продовжуємо процес дерусифікації та деколонізації міських об’єктів. Київська топоніміка має назавжди позбутись назв, які пов’язані з росією та її тоталітарним режимом. У нашому місті необхідно перейменувати всі вулиці, провулки, проспекти, площі, парки, сквери та комунальні установи, назви яких пов’язані з країною-агресором, яка веде повномасштабну війну на території України. Це рішення сприятиме зменшенню пропагандистського викривлення історії, а також увіковіченню українських героїв, відомих діячів та знакових подій”, – зазначили у пресслужбі Київської міської ради.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також додали, що схвалений рішенням Київської міської ради перелік міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами, та які підлягають перейменуванню, було розширено на підставі рекомендацій експертної комісії.

Пропозиції щодо перейменування приймаються до 7 лютого на електронну адресу.

Нижче надано повний перелік міських обʼєктів, які планується перейменувати.

Святошинський район: вул. Олександра Блока, вул. Миколи Краснова, вул. Спартаківська, парк ім. Генерала Потапова, сквер ім. Феодори Пушиної.Деснянський район: пров. Ватутінський, вул. Маяковського.Печерський район: вул. Драгомирова, вул. Салтикова-Щедріна.Дарницький район: пров. Крилова 1, пров. Крилова 2, пров. Крилова 3, парк “Таращанець”, сквер трудової слави.Шевченківський район: вул. Лермонтовська, вул. Отто Шмідта, парк ім. О. С. Пушкіна, сквер ім. Чкалова.Солом’янський район: вул. Повітрофлотська, просп. Повітрофлотський, вул. Пржевальського.Подільський район: просп. Правди.Оболонський район: вул. Совхозна.Дніпровський район: вул. Травнева, вул. Бажова, вул. Комбінатна.Голосіївський район: вул. Гвардійська.

Як наголосили у Київській міськраді, зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв за посиланням.

Нагадаємо, 11 січня, закінчилось голосування щодо дерусифікації та деколонізації київської топоніміки в додатку “Київ Цифровий”. Учасники електронного опитування підтримали чотири з п’яти пропозицій, виставлених на голосування

Читайте: Для київських вулиць і станцій метро обрано нові назви

Фото: Вечірній Київ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона