Київрада затвердила Перелік приміщень, призначених для тимчасового проживання ВПО

image
18 Травня 2023, 15:07
Поділитися:

18 травня 2023 г. 15:03

Київська міська рада затвердила Перелік житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у столиці.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться в повідомленні пресслужби, торік Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА придбав 113 квартир у рамках Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2021-2023 роки в частині “Придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування, в тому числі внутрішньо переміщеним особам”.

“Розподіл житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці, здійснюватиметься за поданням районних в місті Києві державних адміністрацій, які ведуть облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання”, – прокоментували у КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також розповіли, що далі РДА видаватимуть ордери на вселення і повертатимуть Департаменту звільнені квартири для їхнього подальшого перерозподілу.

Відомо, що управителем житлових приміщень вказаного фонду житла визначено комунальне підприємство з експлуатації і ремонту житлового фонду “Житло-сервіс”.

“Йому доручено укладати договори користування житловими приміщеннями з фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці. Також підприємство здійснюватиме контроль за його цільовим використанням, утриманням, технічною експлуатації та ремонтом, а також виконанням користувачами умов договорів”, – наголосили у пресслужбі.

Раніше KВ повідомила, що Кабінет міністрів виділив більше 3 млн гривень обласному бюджету Київської області на компенсацію витрат за вересень – грудень 2022 року за розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Читайте: Кабмін виділив Київщині 3,5 млн гривень на компенсацію витрат за розміщення ВПО

Фото: Київська міська рада

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона