Київрада вирішила звернутися до ВР щодо заборони позбавлення громади прав на міські ліси

image
18 Травня 2023, 13:52
Поділитися:

18 травня 2023 г. 13:43

Київська міська рада прийняла рішення звернутися до Верховної Ради (ВР) України та Кабінету Міністрів (Кабміну) України щодо недопущення позбавлення територіальної громади Києва прав на всі земельні ділянки лісогосподарського призначення, що перебувають у комунальній власності, на користь спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства “Ліси України”.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“13 грудня 2022 року на офіційному сайті Держлісагентства було опубліковано проєкт Закону України “Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства “Ліси України”, – йдеться в повідомленні КМДА.

Як повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА, аналіз даного законопроєкту надає обґрунтовані підстави вважати, що він суперечить інтересам територіальної громади столиці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили у пресслужбі, цей законопроєкт фактично позбавляє столичну громаду прав власності на всі земельні ділянки лісогосподарського призначення, які перебувають у комунальній власності.

“Це не тільки суперечить інтересам Києва, але і ставить під сумнів результати реформи місцевого самоврядування та проведеної децентралізації. Важливо, аби колеги з Верховної Ради України дослухалися до наших аргументів і не допустили прийняття цього законопроєкту”, – зазначили у пресслужбі.

РанішеKВповідомила, що столична громадськість вимагає від міського голови не допустити забудову більш ніж 94 га землі в Біличанському лісі. На думку киян, для цього столична міськрада повинна відмовити ТОВ “Літораль” у поновленні договорів оренди відповідних п’яти ділянок біля табору “Лісовий Артек”, а також посприяти їхньому включенню до меж НПП “Голосіївський”. У іншому випадку, як вважають активісти, існує ризик забудови цієї землі, що загрожує існуванню різних тварин і рослин, у тому числі й червонокнижних.

Читайте: Від Кличка вимагають вигнання “Інтергал-Буду” з 94 гектарів Біличанського лісу

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона