Київобленерго готовий обслуговувати мережі інших власників, щоб забезпечити надійне електропостачання Бориспільського району

image
2 Березня 2020, 19:56
Поділитися:

Зменшення аварійних відключень електроенергії, покращення якості напруги, прозорість приєднання до інфраструктури мереж та покращення клієнтського сервісу – головні питання, які обговорили під час зустрічі 2 березня 2020 року представники Київобленерго з місцевою владою Бориспільского району. Ключовою темою стала якість та швидкість обслуговування електромереж, що не у власності Київобленерго та суттєво впливає на надійність електропостачання в регіоні.  

Часті відключення електроенергії та неякісна напруга – питання, які найбільше хвилюють кожного мешканця регіону. Аналіз енергогосподарства показав, що у Бориспільському районі кількість абонентських мереж утричі більше, ніж тих, що є на балансі Київобленерго. Пов’язано це з тим, що раніше правила приєднання електроустановок до електричних мереж були іншими – власники будували нові енергооб’єкти та не передавали їх у власність енергокомпіній. В теперішній ситуації енергетики не мають права втручатися в роботу абонентського обладнання. При цьому власники мереж не завжди відповідально відносяться до їх стану та своєчасного ремонту. Тому коли трапляються аварії саме у таких мережах, люди можуть на невизначений час залишатися без світла.

«Ситуація у регіоні досить не проста через велику кількість абонентського обладнання, – розповів Олег Калюш, керівник технічного департаменту Київобленерго. – Так, кількість трансформаторних пунктів 10/0,4 кВ, що належить іншим особам становить 1496 шт., а підприємству – 558. Підстанцій 35 кВ – 16 абонентських та 13 – у власності Київобленерго».

Перший крок, який допоможе покращити ситуацію – передати об’єкти у власність компанії. Для цього необхідно звернутися до Бориспільського районного підрозділу та подати заявку з проханням взяти електрообладнання на свій баланс. Після чого власнику буде направлено перелік документів, які необхідно надати для такої передачі. Існує й інший варіант – укласти з Київобленерго договір на обслуговування абонентських мереж.

«Сьогодні Київобленерго активно працює над тим, аби власники передавали об’єкти у власність нашого підприємства для їх обслуговування. У нас, як у оператора систему розподілу, є більш переважний досвід та кваліфікація. Тому ми просимо долучитись до цього депутатський корпус та громаду Борисполя», – звернувся до громади під час зустрічі Олег Калюш, керівник технічного департаменту Київобленерго.

Тим самим Київобленерго пришвидшить темпи ліквідації аварій, які трапляються не в мережах оператора системи розподілу і забезпечить своїх клієнтів якісним електропостачанням, зазначають у компанії.

ДТЕК модернізує традиційну енергетику, роблячи її більш ефективною. Для покращення надійності електропостачання зокрема у Бориспільському районі, в 2019 році компанія повністю оновила 18 розподільчих підстанцій та модернізувала 5 повітряних ліній 0,4 кВ у місті Бориспіль та районі; замінила старі «голі» проводи на сучасні ізольовані, які не бояться сильного вітру та перепаду температури, на 6 лініях у Борисполі та районі; в рамках підготовки до зими підготувала повітряні лінії, розчистивши майже 60 км повітряних трас від крон дерев, які могли спровокувати обриви та коротке замикання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама