“Київгаз” обстежує газопроводи пошкоджених будинків Шевченківського району

image
30 Квітня 2022, 12:25
Поділитися:

30 квітня 2022 г. 12:23

Працівники “Київгазу” обстежують газопроводи будинків у Шевченківському районі, пошкоджені внаслідок ворожого обстрілу 28 квітня.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається, ракета влучила в негазифікований будинок, але для безпеки мешканців газопостачання було оперативно перекрито в дев’яти сусідніх багатоповерхових будинках – загалом 665 квартир. Вони також частково пошкоджені вибуховою хвилею: у більшості квартир вибите скло або ж зовсім немає віконної рами. У зв’язку з цим подача газу до цих будинків наразі є небезпечною.

Раніше KВ повідомляла, що внаслідок ракетного обстрілу житлового будинка у Шевченківському районі постраждали 10 осіб, 4 людини госпіталізували, 1 особа загинула.

Читайте: Внаслідок ракетного удару по Києву загинула продюсерка “Радіо Свобода” Віра Гирич

В КМДА нагадують, що ворог не залишає спроби руйнувань житлових будинків та критично важливої інфраструктури Києва. Через ворожі дії російських військових з 24 лютого 2022 року стабільного газопостачання були позбавлені понад 3,5 тисячі помешкань киян. Це жителі Дарницького, Оболонського, Подільського, Святошинського, Шевченківського районів столиці – багатоповерхівки та будинки приватного сектору. Ураження зазнали вуличні, будинкові та внутрішньобудинкові газопроводи.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На сьогодні, за даними КМДА, розподіл газу відновлений до більшості квартир і приватних будинків. “Київгаз” власним коштом ремонтує всі газопроводи і докладає максимум зусиль для відновлення газопостачання всім споживачам.

Фото: tsn.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона