Київ зробить ставку на внутрішній туризм

image
27 Травня 2020, 18:52
Поділитися:

Туристична галузь столиці гостро відчула скорочення потоків внутрішніх та іноземних туристів.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Так, за даними Держприкордонслужби України м. Київ за І квартал 2020 року відвідало 268,4 тис. іноземців. За аналогічний період 2019, ця цифра становила 355,4 тисяч осіб. Тобто, кількість туристів впала на 25% і це дуже тривожний знак. Враховуючи те, що заборона на перетин кордону введена з 16 березня, тобто, наприкінці першого кварталу, то можна спрогнозувати, що кількість туристів, як внутрішніх, так і іноземних, скоротиться на 90%, – зазначила Марина Хонда.

Через спад кількості туристів, перш за все страждає готельно-ресторанний бізнес. Вже зараз, експерти говорять, що туристичний спектр столиці втратив близько 1 мільярда доларів за час карантину. Також, бюджет міста втрачає статтю доходів у вигляді туристичного збору.

Ми розуміємо, що такі втрати будуть болючими для усіх. Проте, відсутність іноземних туристів створює сприятливі умови для розвитку внутрішнього туризму. Наразі, Управління туризму та промоцій КМДА готує низку заходів для розвитку внутрішнього туризму. Епідемія мине, але нам потрібно бути готовими швидко відновити втрачене, – підкреслила заступниця голови КМДА.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ