Київ засяє: де встановлюють нові LED світильники

image
14 Вересня 2019, 14:13
Поділитися:

Цього року в Києві планують замінити на LEDи близько 20 тисяч світильників.

Наразі тривають роботи із заміни старого освітлення на нові енергоефективні LED-світильники на вулицях, магістралях, бульварах та мостах, прибудинкових територіях, у парках і скверах міста. Цими днями, зокрема, встановлюють нове освітлення на Відрадному проспекті, написав мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

– Загалом цього року плануємо замінити на LEDи близько 20 тис. світильників. За два попередніх роки замінили понад 12 тис. світильників. Важливо, що LED-світильники – це не тільки сучасне яскраве освітлення, а й у подальшому – значна економія для міського бюджету. Нове освітлення дозволяє заощадити близько 30-40% на споживанні електроенергії. До речі, на витратах електроенергії минулого року ми зекономили майже 11 мільйонів гривень, – підкреслив мер Києва.

За словами мера Києва, також тривають роботи із заміни світильників на нові LEDи на проспектах Перемоги і Григоренка, Харківському шосе, на розв’язках біля метро «Харківська», «Позняки», «Осокорки» та «Славутич». На вулицях Макіївській, Теодора Драйзера, Гната Юри, Драгоманова та інших.

У планах – до кінця року замінити світильники також у Маріїнському парку, парку «Міський сад», у Пущі-Водиці, на алеї Героїв Крут та алеї бульвару Дружби Народів.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ