Київ запроваджує європейські стандарти догляду за деревами: які зміни очікувати

Київ запроваджує європейські стандарти догляду за деревами: які зміни очікувати
16 Листопада 2023, 11:49
Поділитися:

Після майже 1 року роботи над положеннями, фахівці київського «Зеленбуду» представили нові стандарти з висадки, обрізки та стабілізації дерев. Відтепер догляд за деревами буде проводитись за європейськими стандартами.

Про це повідомили в КО «Київзеленбуд».

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте долучатись!

Такий крок є ще одним проявом прагнення України до інтегрування в європейську спільноту. Сучасні методи догляду за залежними насадженнями дають змогу ефективніше використовувати наявні природні ресурси.

Серед положень: обрізка дерева на ранніх етапах його життя, щоб мінімізувати втручання в майбутньому, видалення відмерлих гілок лише за необхідності, щоб підтримувати біорізноманіття екосистеми, а також обрізка в оптимальні сезони, аби не завдавати фізіологічного стресу рослині.

Крім того, у нових стандартах є рекомендації щодо вибору місця для посадки, догляду за ґрунтом та рекомендації щодо підтримки і моніторингу всіх етапів життєдіяльності насадження.

Надалі в планах запровадити положення в правила благоустрою Києва, що має повноцінно змінити підхід щодо догляду за зеленими насадженнями.

Зараз ми разом з колегами напрацьовуємо механізми внесення змін до правил благоустрою Києва з метою інтеграції туди сучасних підходів догляду за деревами, викладених у стандартах. Також ми закликаємо інші міста України долучатися до процесу імплементації і дякуємо Асоціації міст України за зусилля щодо популяризації стандартів, – сказав директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

За словами гендиректора КО «Київзеленбуд» Юрія Бахмата, правові відносини щодо озеленення не переглядались в Україні з 2006 року.

Як ми писали раніше, у Києві на озеленення території біля станції метрополітену «Деміївська» планують витратити понад 777 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua