Київ «закриють» для в’їзду вантажівок у години пік

image
7 Листопада 2019, 11:16
Поділитися:

Із 7 листопада по Києву обмежать в’їзд вантажних автомобілів з дозволеною масою понад 4,5 тонни у години пік із 07:00 до 10:00 год. ранку та ввечері із 17:00 до 20:00 год., повідомляє офіційний портал Києва.

«Мова йде про те, що в години пік – вечір та ранок, – ми будемо обмежувати в’їзд: тобто фури будуть паркуватися на під’їздах до Києва, щоб це не створювало проблем для міста. Як тільки міський транспорт доправить основну масу пасажирів на роботу, або у зворотньому напрямку – ми почнемо пускати фури», – розповів начальник Управління патрульної поліції в Києві Юрій Зозуля.

За словами Дмитра Рахматулліна, заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури, таке рішення не лише дозволить покращити екологічну ситуацію в Києві, а й забезпечить розвантаження вулично-шляхової мережі, створить додатковий простір для руху пасажирського транспорту, підвищить рівень пропускної спроможності вулиць та доріг столиці. Окрім того, це допоможе мінімізувати виникнення заторів, особливо з погіршенням погодних умов, а також покращити рівень регулярності  пасажирських перевезень.

Наразі триває інформування водіїв вантажівок, а також установ та організацій, які мають стосунок до регулювання транспортних питань.

Як повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов, за добу в Київ в’їжджає до 50 тис. вантажних авто, що негативно позначається на трафіку та екології. Окрім того, більша частина транзиту проїжджає саме через столичний Південний мостовий перехід, навантаження на який сьогодні у 6 разів перевищує проектне.

«До 20 тис. машин на добу мають проїжджати мостом, згідно проекту, але по факту маємо 100-110 тис. машин на добу. Міст проектувався під машини вантажопідйомністю до 8 тонн. Зараз мостом їдуть вантажівки, які можуть перевозити від 40 тонн. Тож міст потребує частих ремонтів», – розповів Максим Бахматов.

У години, коли в’їзд для вантажних авто буде дозволено (з 20:00 до 07:00 год.), рухатись вони зможуть наступними автошляхами:

 просп. Бажана;
 Південний мостовий перехід через р. Дніпро;
 Столичне шосе;
 вул. Академіка Заболотного;
 Площа Одеська;
 Велика кільцева дорога;
 просп. Академіка Палладіна;
 вул. Міська;
 Гостомельське шосе;
 Нова дорога;
 просп. Мінський;
 площа Тараса Шевченка;
 вул. Полярна;
 вул. Богатирська;
 площа Тульська;
 просп. Степана Бандери;
 просп. Романа Шухевича (Генерала Ватутіна);
 площа Керченська;
 вул. Братиславська;
 просп. Броварський.

Головне фото ‒ з мережі інтернет

Читайте також:

Південний міст столиці відкрито для руху після капремонту

Джерело: Трибуна Бровари