«Київ-Війна»: у столиці презентували фільм про пасажирів поїзда

image
15 Жовтня 2019, 16:36
Поділитися:

У конференц-залі Південного залізничного вокзалу представили трейлер фільму Корнія Грицюка «Поїзд «Київ-Війна», а також соціальну кампанію, яка супроводжуватиме виробництво фільму.

Головна мета цього проєкту – ініціювати суспільний діалог. Щодня потяг «Київ-Костянтинівка» долає шлях з мирної території до прифронтової зони. «Поїзд: Київ-Війна» – це дебютний повнометражний документальний фільм режисера Корнія Грицюка. Драматична історія рейсу «Київ-Костянтинівка», з унікальними долями, болем, спогадами, тайнами, надіями таких різних його пасажирів, є історією сучасної України. Лише 12,5 годин розділяють мирний Київ та Костянтинівку – невелике промислове місто на сході країни, відразу за яким починається фронтова зона. Цей час у поїзді пліч-о-пліч проводять люди з різними характерами, соціальним статусом, політичними поглядами та переконаннями. Вони спілкуються, сперечаються, навіть сваряться, але говорять і їдуть в одному напрямку. І всі вони прагнуть дістатися миру. Цей фільм – голос людей, пошук діалогу і шлях до спільного майбутнього, де кожен голос буде почуто.


– Я задоволений тим, як пройшли зйомки. У нас була чудова співпраця з АТ Українська Залізниця. На першому місці для нас стояли етичні питання та питання безпеки, адже ми розуміли, що більшість героїв нашої картини, які погодились із нами розмовляти, їдуть не на прогулянку. Зранку їм проходити блок-пости, і за кожну невдалу фразу людина може опинитися «на підвалі» на непідконтрольній території Донеччини, – розповів режисер Корній Грицюк.


Зйомки картини відбувались із 12 серпня по 10 жовтня 2019 року.

Наразі картина входить до стадії пост-продакшену. Автори картини планують завершити виробництво у 2020-му році та випустити картину у прокат навесні.

Також на Радіо Свобода буде розміщено аудіоінтерв’ю з командою проєкту, переселенцями, військовими, ветеранами, представниками держорганів та міжнародних фондів, волонтерами, які спілкуються на гарячі теми повернення Донбасу, проблем переселенців, ветеранів, програм міжнародної підтримки, співпраці громадського сектору і державних органів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ