Київ у сотні найрозумніших міст: цьогорічні новації

image
13 Січня 2020, 16:10
Поділитися:

У 2019 році Київ посів 92-ге місце у рейтингу найбільш технологічних міст світу. Результати виявило спільне дослідження Обсерваторії Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD і Сінгапурського університету технологій та дизайну.

Місця у сотні кращих українська столиця досягла менше ніж за п’ять років, відколи почала розвивати smart city технології. Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

– За чотири роки Київ з нуля створив необхідну ІТ-інфраструктуру та першим в Україні запустив низку електронних сервісів для містян. Ми проклали більше 1200 кілометрів оптоволоконної мережі, комп’ютеризували соціальні об’єкти та встановили більше 7000 камер відеоспостереження, – прокоментував Юрій Назаров.

Уперше в Україні у 2019 році саме столиця запустила додаток Kyiv Smart City, який об’єднав усі міські послуги на одній платформі та зробив їх використання доступним з допомогою смартфону. Також у сфері е-демократії Київ першим в Україні започаткував Громадський бюджет, де перемогло більше 1300 проєктів розвитку міста.

– У 2020 році столиця продовжить розвивати напрямок smart city. Київ використовує можливості Big data, штучного інтелекту і Blockhain технології для створення комфортного міського середовища. Також серед наших пріоритетів вдосконалення міста у смартфоні. Додаток Kyiv Smart City поповниться новими розділами та сервісами: е-демократія, медицина, 1551, дитячий садочок, домашні улюбленці та інші, – розповів Юрій Назаров.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ