Київ співпрацюватиме з Амстердамом у найважливіших сферах життя

image
27 Вересня 2023, 17:47
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 17:43

У середу, 27 вересня, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник зустрівся з віцемером Амстердама паном Александером Шолтесом у межах участі в Конференції Фаст-трек міста-2023. В ході зустрічі були обговорені домовленості щодо співпраці у сферах охорони здоров’я, соціального захисту, ІТ та цифрового розвитку міста Києва.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили у пресслужбі, мова йшла про забезпечення закладів охорони здоров’я всім необхідним обладнанням та ліками, надання невідкладних сервісів медичної допомоги киянам.

Також представники двох міст окремо обговорили питання психологічної реабілітації українців, які відчули на собі всі жахіття війни.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Пріоритетним напрямом у сфері охорони здоров’я столиці є психологічна реабілітація, тобто ментальне здоров’я населення. Враховуючи напрацювання мерії Амстердама з цього питання, було запропоновано керівництву столиці Нідерландів долучитися до реалізації критично важливого проєкту з ментального оздоровлення киян”, – розповіли у КМДА.

У пресслужбі зауважили, що наразі за участю міст-побратимів Києва створено Платформу з підтримки та відновлення столиці України після терористичних атак російської федерації.

Також додали, що цього року планується долучити до співпраці нові міста для підтримки відбудови і сталого розвитку Києва. Зокрема, було запрошено Амстердам долучитися до цієї Платформи і підписати Декларацію, укладену в межах Kyiv Investment Forum – 2022.

Читайте: У сквері на Подолі за ініціативи посольства Нідерландів створили ділянку з луговими травами

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона